Trump indulta el general Flynn, peça central de la trama russa

L'exassessor de seguretat de Trump va dimitir al cap de 24 dies per haver mentit sobre els seus contactes amb diplomàtics russos.

Michael T. Flynn, el primer exassessor de seguretat nacional de l'administració Trump
Michael T. Flynn, el primer exassessor de seguretat nacional de l'administració Trump / Jonathan Ernst (Reuters)

El president ixent dels Estats Units, Donald Trump, ha atorgat el perdó al general Michael T. Flynn, el seu primer assessor de seguretat, i una de les peces clau en la investigació sobre la ingerència russa en les eleccions americanes, que va liderar el fiscal especial Robert Mueller.

El militar va mentir dues vegades sota jurament a l’FBI pels contactes amb diplomàtics russos durant el període de transició després de la victòria de Trump el 2016. La revelació d'aquests contactes i els intents d'ocultació van forçar la seua dimissió als 24 dies d'estrenar el càrrec d'assessor.

A les acaballes de 2017 Flynn es va declarar culpable d'haver mentit als investigadors sobre els seus contactes amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kisliak, però després va corregir la declaració i va contractar un nou equip d'advocats perquè li exoneraren. Al maig, el Departament de Justícia va canviar la posició sobre l'exgeneral, revisant a la baixa el seu paper en la trama. Llavors el jutge es va negar a desestimar el cas, com va demanar la Fiscalia.

Trump ha mediat en la disputa atorgant-li el perdó i anunciant la decisió com un "gran honor" des del seu canal de Twitter. L'indult anul·la el procés penal contra l'exassessor presidencial.

CAPTURA

Flynn és el segon condemnat en la investigació russa que indulta l'expresident, després que al juliol commutara la sentència condemnatòria a l'advocat Roger Stone, dies abans del seu ingrés a la presó.

També et pot interessar

stats