Trump haurà de pagar una multa de més de 350 milions de dòlars per frau de l’empresa familiar

La justícia limita la capacitat de l’expresident dels EUA de fer negocis durant els pròxims anys

Donald Trump parla mentre fa campanya en la Fira Estatal de Iowa, els els EUA, el passat 12 d'agost / Evelyn Hockstein (Reuters)
Donald Trump parla mentre fa campanya en la Fira Estatal de Iowa, els els EUA, el passat 12 d'agost / Evelyn Hockstein (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de febrer 2024 - 21:39 Actualitzat: 16 de febrer 2024 - 22:05

L'expresident dels Estats Units Donald Trump haurà de pagar una multa de més de 350 milions de dòlars per diversos casos de frau en la seua empresa familiar, The Trump Organization, segons ha dictat aquest divendres un jutge de Nova York. Trump està acusat d’unflar el seu patrimoni net per a enganyar els banquers amb l’objectiu que li concediren millors condicions per als préstecs. 

El magistrat Arthur Engoron també ha limitat la capacitat de l’exmandatari de fer negocis en l'estat durant tres anys. S'espera que Trump recórrega contra la decisió.

El veredicte, molt esperat pels mitjans de comunicació dels Estats Units, s’ha demorat durant setmanes, ja que estava previst que es coneguera a la fi de gener.

La decisió del jutge podria assestar un dur colp a l'imperi immobiliari de Trump. L'empresari busca la nominació republicana per a desafiar el president demòcrata Joe Biden en les eleccions nord-americanes del 5 de novembre. 

La nominació avança mentre tracta de solucionar uns altres problemes legals. Trump està acusat de quatre casos penals, com és el cas de Nova York relacionat amb pagaments que va fer a una estrela porno abans de les eleccions del 2016. El jutge que supervisa el cas va fixar dijous la data del juí per al 25 de març malgrat les objeccions dels seus advocats, que van intentar retardar-lo a causa de l'atapeïda agenda legal i política de l’expresident dels EUA. A més, també ha sigut acusat a Florida pel maneig de documents classificats en deixar el càrrec i, a Washington i Geòrgia, pels seus esforços en revertir la seua derrota electoral del 2020.

També et pot interessar

stats