Trump podria enviar fins a 15.000 militars a la frontera amb Mèxic

Si s'arribra a eixa xifra, els efectius per a frenar la caravana de migrants superaria al nombre de militars que els Estats Units tenen ara mateix a l'Afganistan.

El president dels Estats Units, Donald Trump, en un míting en Florida
El president dels Estats Units, Donald Trump, en un míting en Florida / REUTERS

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat en un míting en Florida que "està preparat" per a afrontar la caravana de migrants que s'aproxima a la frontera sud del país amb "gent brutal", és a dir, amb persones que "no són àngels".

En un pavelló abarrotat de seguidors, el mandatari va carregar contra els líders demòcrates per voler "unes fronteres obertes i que entren caravanes de migrants i amb elles el crim i les drogues mortals". Trump va assegurar també que podria enviar fins a 15.000 militars a la frontera amb Mèxic davant l'arribada de milers de centreamericans. Si finalment s'arriba a eixa xifra, els efectius destinats a frenar la caravana de migrants seria més gran que la que els Estats Units tenen ara mateix a l'Afganistan, uns 14.000 militars.

La segona caravana ja supera el miler de persones

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va estimar en 1.345 la xifra de migrants que integren la caravana que va eixir ahir des d'El Salvador cap als Estats Units, segona en menys d'una setmana, encara que assenyala que aquest nombre podria ser superior.

L'ens de les Nacions Unides ha obtingut aquesta xifra després de l'observació del recorregut dels migrants entre la capital i la zona coneguda com El Poliedre. No obstant això, aquest estudi no inclou als qui es desplacen en autobusos llogats i altres mitjans de transport.

També et pot interessar

stats