Trump dona per tancat al cas Khashoggi i blinda la seua aliança amb l'Aràbia Saudita

Afirma que la relació econòmica és més important que la qüestió de si la cúpula del regne va estar darrere del crim del periodista.

El príncep Bin Salman al costat de Trump a Riad
El príncep Bin Salman al costat de Trump a Riad / Jonathan Ernst (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per tancada la resposta del seu govern a l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi, en argumentar que la relació econòmica i estratègica amb l'Aràbia Saudita és més important que la qüestió de si la cúpula del regne va estar darrere del crim.

La premsa dels Estats Units afirma que la CIA acusa el príncep hereu saudita, Mohammed bin Salman, d'ordenar l'assassinat de Khashoggi, però Donald Trump considera que els informes que ha rebut de l'agència no són definitius. 

Per tant, no pensa prendre cap mesura contra l'Aràbia Saudita en relació amb el cas de l'assassinat del reporter, que era crític amb Riad i que va morir a les mans d'agents saudites el passat octubre en el consolat del seu país a Istanbul. 

Trump ha recordat que l'Aràbia Saudita és "el segon major productor de petroli del món" i ha dit que, si Washington trencara amb Riad, "els preus del petroli es dispararien". També ha destacat l'acord que va tancar l'any passat pel qual Riad va accedir a pagar la quantitat rècord de 450.000 milions de dòlars. 

"És Amèrica primer. No hem de renunciar a centenars de milers de milions de dòlars en comandes militars i deixar-les per a Rússia o la Xina. És molt senzill, és Amèrica primer", ha dit Trump.

El seu tancament de files amb Bin Salman ha sigut tal que ha anunciat que planeja reunir-se amb ell durant la cimera de líders del G20, que tindrà lloc a Buenos Aires el 30 de novembre i l'1 de desembre.

També et pot interessar

stats