Trump dóna per acabat el programa que protegia els menors immigrants

Assenyala en Twitter que el DACA no funciona i insta el Congrés a assegurar, mitjançant una llei, la frontera amb Mèxic.

El president d'Estats Units, Donald Trump
El president d'Estats Units, Donald Trump / David Maxwell (EFE)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per mort el DACA ("Deferred Action for Childhood Arrivals"), el programa que protegia els immigrants que van entrar il·legalment al país quan eren xiquets i xiquetes. Ho ha fet a través de Twitter, en un missatge en què responsabilitza els demòcrates de falta d'acció i, a més, insta el Congrés nord-americà a aprovar una llei que assegure la frontera amb Mèxic. La DACA és una política iniciada fa sis anys per l'expresident Barack Obama que protegia els immigrants menors d'edat que van arribar al país de manera il·legal, al voltant de 750.000. Són els coneguts també com a "dreamers" o somiadors. Gràcies a aquesta política, els beneficiaris rebien permisos de treball temporals, llicències de conduir i un número de la seguretat social. La majoria dels adscrits al programa, el 76%, són de nacionalitat mexicana. Si perden aquesta protecció concedida per via administrativa, l'única possibilitat que tindran els "dreamers" d'evitar ser deportats i poder treballar legalment al país serà que el Congrés aprove una llei que els concedisca protecció de manera permanent.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha donat per mort el DACA ("Deferred Action for Childhood Arrivals"), el programa que protegia els immigrants que van entrar il·legalment al país quan eren xiquets i xiquetes. Ho ha fet a través de Twitter, en un missatge en què responsabilitza els demòcrates de falta d'acció i, a més, insta el Congrés nord-americà a aprovar una llei que assegure la frontera amb Mèxic.

La DACA és una política iniciada fa sis anys per l'expresident Barack Obama que protegia els immigrants menors d'edat que van arribar al país de manera il·legal, al voltant de 750.000. Són els coneguts també com a "dreamers" o somiadors. Gràcies a aquesta política, els beneficiaris rebien permisos de treball temporals, llicències de conduir i un número de la seguretat social. La majoria dels adscrits al programa, el 76%, són de nacionalitat mexicana.

Si perden aquesta protecció concedida per via administrativa, l'única possibilitat que tindran els "dreamers" d'evitar ser deportats i poder treballar legalment al país serà que el Congrés aprove una llei que els concedisca protecció de manera permanent.

També et pot interessar

stats