Trump defensa la necessitat del mur en el discurs de l'Estat de la Unió

El president dels Estats Units ha fet una crida a la unitat de la nació.

El president dels Estats Units ha fet una crida a la unitat de la nació
El president dels Estats Units ha fet una crida a la unitat de la nació / Doug Mills (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha intent ampliar la seua base de votants per a les eleccions de 2020 en convertir el seu discurs sobre l'Estat de la Unió en una oda a la cooperació bipartidista. De fet, el mandatari ha proposat certes mesures que podrien aconseguir el suport dels demòcrates, com ara augmentar els fons per a la investigació contra el VIH i el càncer infantil. Fins i tot ha aconseguit l'ovació de l'oposició quan ha destacat que ara "hi ha més dones treballant al Congrés que mai". La imatge de totes les congressistes demòcrates de peu vestides de blanc per a retre homenatge a les sufragistes que ara fa un segle van aconseguir el dret a vot quedarà per a la història. 

El seu discurs també ha fet referència al seu gran projecte, la construcció del mur de Mèxic que per a frenar l'arribada de migrants a sol nord-americà. "En el passat, la majoria de les persones en aquesta sala van votar per un mur. Mai es va construir un mur adequat. Jo el faré construir", ha afirmat. 

A més d'insistir en la construcció del mur, Trump ha assegurat que l'economia dels Estats Units és "l'enveja del món" i que l'única cosa que pot frenar-la són "investigacions ridícules". En la rèplica, l'oposició demòcrata no ha tardat a rebaixar el discurs triomfalista de Trump i ha recordat que les "fàbriques estan tancant" i que "s'acosten acomiadaments".

Pel que fa als afers exteriors, Trump ha anunciat que la segona cimera amb el líder nord-coreà Kim Jong-un se celebrarà a Vietnam els pròxims 27 i 28 de febrer i ha aprofitat per a ratificar el seu suport a Juan Guaidó com a president de Veneçuela. A més, el president s'ha mostrat disposat a negociar un nou acord nuclear amb Rússia que incloga la Xina i "altres" països.  

També et pot interessar

stats