Trump culpa l’acusació del seu juí polític de les filtracions sobre Rússia

El demòcrata Adam Schiff acusa el president de desviar l’atenció sobre la possible implicació del Kremlim en les eleccions.

Donald Trump atén els mitjans abans d'eixir cap a l’Índia, aquest 23 de febrer
Donald Trump atén els mitjans abans d'eixir cap a l’Índia, aquest 23 de febrer / Yuri Gripas (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha acusat el líder de l’acusació del juí polític contra ell, el demòcrata Adam Schiff, d’estar darrere de les filtracions a mitjans de comunicació sobre la suposada ingerència russa en el procés electoral.

“Haurien d’investigar Adam Schiff per filtrar aquella (informació de) intel·ligència”, ha dit Trump, en ser preguntat sobre les notícies sobre una possible interferència del Kremlin en les primàries demòcrates a favor del senador progressista Bernie Sanders. Els diaris The Washington Post i The New York Times, citant fonts d’intel·ligència, han publicat que el govern rus ha donat suport a la reelecció de Trump i a Sanders com a candidat demòcrata.

El cap de l’executiu, a través del seu compte de Twitter, ha fet seues les paraules d’un periodista de la cadena Fox News que feia referència al suport del Kremlin a Sanders per a convertir-se en president en les eleccions de novembre. “Les seues al·legacions falses no enganyaran ningú. Vosté va rebre amb satisfacció l’ajuda russa en 2016 i va intentar bloquejar l’assistència a Ucraïna en 2019”, ha contestat Schiff.

El congressista demòcrata va encapçalar les investigacions en l’impeachment contra Trump per suposades pressions a Ucraïna perquè investigara el seu rival polític Joe Biden, precandidat demòcrata a la presidència, encara que finalment va ser absolt gràcies a la majoria republicana al Senat.

També et pot interessar