Trump culpa el governador de California dels incendis per la seua gestió dels boscos

Tres grans incendis continuen actius, el més virulent al nord de l'estat que, en poc més de 24 hores, ha arrasat 28.000 hectàrees.

Les flames han arrassat edificis i boscos

Els incendis que afecten l'estat nord-americà de Califòrnia ja s'han cobrat 9 vides i han obligat a evacuar més de 150 mil persones. Molts d’ells han abandonat les seues cases només amb el que portaven damunt i podien transportar en els seus vehicles. Les autoritats de Califòrnia han demanat ajuda a la resta d’estats, crida a la qual ha respost el president dels Estats Units, Donald Trump, des de França. Trump ha culpat de la situació al governador demòcrata de Califòrnia i la seua “absoluta mala gestió dels boscos” i ha amenaçat  amb cancel·lar futures ajudes federals.

Actualment, tres grans incendis continuen actius, el més virulent és l’anomenat “Camp Fire”, al nord de l'estat, que, en poc més de 24 hores, ha arrasat 28.000 hectàrees. Literalment les flames han fet desaparéixer la localitat de Paradise, de 26.000 habitants, a uns 280 quilòmetres de San Francisco. De fet, a aquesta ciutat s'ha declarat l’alerta roja per la mala qualitat de l'aire. 

Altres dos focs assolen el sud de l'estat, un d'ells, ha arribat a la ciutat de Malibú, coneguda per ser el lloc de residència de famosos. 

També et pot interessar

stats