Trump confirma que no imposarà nous aranzels a les importacions xineses

Els Estats Units i la Xina recuperen les negociacions per a tancar un acord comercial.

El president dels EUA, Donald Trump, el primer ministre nipó Shinzo Abe i el president xinés Xi Jinping a la sessió plenària de la cimera del G20
El president dels EUA, Donald Trump, el primer ministre nipó Shinzo Abe i el president xinés Xi Jinping a la sessió plenària de la cimera del G20 / Premsa G20 (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confirmat que el govern nord-americà no imposarà nous aranzels a les importacions des de la Xina, i ha assenyalat que seguiran les negociacions entre Washington i Pequín per a tancar un acord comercial.

En una reunió en el marc de la cimera del G20 a la ciutat japonesa d’Osaka, els dos països han acordat tractar "temes específics" per a finalitzar la guerra comercial que els enfronta des de l'any passat. Així mateix, mantindran noves converses en base a "la igualtat i el respecte mutu", una de les condicions que exigia Xi Jinping per a arribar a un acord.

Les tensions entre les dues parts tenen l’origen en el desequilibri de la balança comercial a favor de la Xina, que exporta 419.000 milions de dòlars més del que importa des dels EUA.

Empreses dels EUA podran vendre productes a Huawei

La Casa Blanca permetrà que les empreses nord-americanes venguen productes al fabricant xinés Huawei.

No obstant això, Trump no ha precisat si com a part d'aquesta revisió en el cas del fabricant xinés la companyia serà treta de la llista del Tresor dels Estats Units, on es registren les empreses vetades per a fer negocis amb firmes nord-americanes.

També et pot interessar

stats