Trump confirma que els Estats Units van matar el líder d'Al-Qaeda al Iemen

Ho van fer en una operació al gener, després de mesos de rastrejar-lo mitjançant vigilància aèria i altres mètodes d'intel·ligència.

Trump confirma que els Estats Units van matar el líder d\'Al-Qaeda al Iemen
Trump confirma que els Estats Units van matar el líder d'Al-Qaeda al Iemen

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confirmat que van matar el líder d'Al-Qaeda a la península Aràbiga Qasem al-Rimi, en una operació al Iemen al gener, després de mesos de rastrejar-lo mitjançant vigilància aèria i altres mètodes d'intel·ligència.

La mort d'Al-Rimi suposa un colp important per a Al-Qaeda a la península Aràbiga, considerada una de les branques més perilloses del grup terrorista. De fet, ha perpetrat atemptats més enllà de la seua base del Iemen, quasi sempre contra interessos dels Estats Units.

Al-Rimi, un iemenita de 41 anys, era un dels fundadors i el líder d'Al-Qaeda a la península Aràbiga i formava part d’aquest grup terrorista des de la dècada de 1990, quan va treballar a l'Afganistan per a Osama bin Laden, segons els EUA.

Precisament, aquest  diumenge, el grup va reivindicar l'autoria d'un atac comés per un integrant de la Força Aèria saudita que estudiava en una base militar de Florida i va matar a trets tres persones a l’inici de desembre.

“La mort d'Al-Rimi degrada encara més AQPA i el moviment global d'Al-Qaeda, i ens acosta més a eliminar les amenaces que presenten aquests grups per a la seguretat”, ha dit Trump.

Els Estats Units el va incloure en la seua llista de terroristes al maig del 2010 i fins ara oferia una recompensa de 10 milions de dòlars per la seua captura.

El 2005 Al-Rimi va ser condemnat a cinc anys de presó al Iemen per un intent d'assassinat contra l'ambaixador nord-americà, però va fugir de la presó el 2006.

També et pot interessar

stats