Trump commuta la sentència de presó al seu exassessor Roger Stone

Va ser condemnat a 40 mesos de presó amb acusacions com mentir al Congrés i manipulació de testimonis.

Roger Stone va assessorar Trump fins al 2015, després de la campanya electoral
Roger Stone va assessorar Trump fins al 2015, després de la campanya electoral / Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha commutat la sentència del seu exassessor Roger Stone, condemnat a 40 mesos de presó per set delictes, entre els quals hi ha fals testimoni davant el Congrés, obstrucció a la justícia i manipulació de testimonis. D'aquesta manera, evita que Stone entre a presó el pròxim dimarts.

Stone va ser condemnat al febrer després de setmanes de lluites internes dins del Departament de Justícia que van provocar la dimissió de quatre fiscals del cas. El cas té a veure amb la mediació amb Wikileaks per un ciberatac rus, després del qual la plataforma va difondre correus electrònics perjudicials per a Hillary Clinton, aleshores rival electoral de Trump.

La commutació de la sentència alça el castic dels 40 mesos de presó, però Stone no queda exculpat dels set delictes dels quals va ser condemnat, ja que no s'ha emés un perdó presidencial.

Així mateix, el portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, ha defensat Stone i ha afirmat que “és una víctima del muntatge de Rússia que l'esquerra i els seus aliats en els mitjans de comunicació van perpetuar durant anys en un intent de soscavar la presidència de Trump”.

Stone és un assessor polític veterà que va treballar amb els expresidents Ronald Reagan i Richard Nixon, i que va assessorar Trump fins al 2015, després de la campanya electoral.

També et pot interessar

stats