Trump autoritza l’ús de la “força letal” a la frontera contra els migrants

L’alcalde de Tijuana ha declarat que fan front a una crisi humanitària davant de la necessitat de recursos.

Personal fronterer desplegat a la frontera sud-oest dels Estats Units
Personal fronterer desplegat a la frontera sud-oest dels Estats Units / Hannah McKay (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha autoritzat les tropes que hi ha desplegades a la frontera sud-oest del país a emprar la “força letal” contra els migrants per a “protegir el personal fronterer si fora necessari”.

Així ho ha confirmat el mandatari en un missatge adreçat als militars nord-americans que es troben a l’estranger des d’una sala del seu club privat de Florida. També ha afirmat que no permetrà que cap persona entre al país il·legalment i que està disposat a tancar la frontera amb Mèxic “si de l’altra banda no hi ha control”.

Tijuana declara una crisi humanitària

L’alcalde de la ciutat mexicana de Tijuana, Juan Manuel Gastélum, ha declarat una crisi humanitària davant de la necessitat de recursos per a atendre els milers de migrants de la caravana que ve des de Centreamèrica.

Gastélum ha afirmat que el cost de l’atenció als migrants suposa més de 500.000 pesos (21.700 euros) i que “no comprometrà els serveis públics”. Per això, ha anunciat que demanarà assistència humanitària al govern federal mexicà i a les Nacions Unides.

La setmana passada, l’alcalde, del Partit Acció Nacional, va emetre missatges racistes i xenòfobs contra els integrants de la caravana i va declarar: “Tijuana és una ciutat de migrants, però no els volem d’aquesta manera”.

També et pot interessar

stats