Trump apareix per primera vegada en públic amb mascareta

El president dels Estat Units n’havia rebutjat l’ús fins ara i havia posat en dubte la seua eficàcia.

Donald Trump, amb mascareta, en la visita a un hospital militar de Washington
Donald Trump, amb mascareta, en la visita a un hospital militar de Washington / Tasos Katopodis (Reuters)

Set mesos després que s’iniciara la pandèmia, el president estatunidenc, Donald Trump, ha fet el pas: s’ha posat la mascareta en públic, en una visita a un hospital militar. A pesar que els Estats Units encapçalen el rànquing de països afectats la Covid-19, amb 3,25 milions de contagis i 135.000 defuncions, fins ara havia rebutjat l’ús de la mascareta i n’havia posat en dubte l’eficàcia.

Aquesta aparició es produeix dies després que es coneguera el positiu del president brasiler, Jair Bolsonaro, un altre dirigent que s’havia resistit a l’ús de la mascareta. A més, arriba just enmig d’un debat en l’àmbit local sobre la necessitat que els governadors obliguen els seus ciutadans a tapar-se la boca i el nas per a evitar que augmenten encara més els contagis, que estan assolint nivells de rècord, especialment en el sud i oest del país.

De fet, des de fa un mes, el virus està colpejant amb força als estats del sud i oest dels EUA, com Florida, Texas i Geòrgia, que van ser els primers a reobrir les seues economies; mentre que els zones de l’est del país, on va començar la pandèmia, presenten ara xifres més baixes.

D’altra banda, dues bases de la Marina dels Estats Units situades a l’illa japonesa d’Okinawa han sigut confinades després que es detectaren 61 contagis de coronavirus aquesta setmana, van informar les autoritats locals.

També et pot interessar

stats