Trump anuncia que la Xina vol reprendre les negociacions comercials

Destaca que les converses entre Washington i Pequín començaran “molt prompte”.

Trump, aquest dilluns a Biarritz
Trump, aquest dilluns a Biarritz / Carlos Barria (Reuters)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns que el govern que encapçala ha rebut una comunicació de les autoritats xineses en què diuen estar disposades a tornar a la taula de negociacions per a discutir un acord comercial.

“La Xina es va posar en contacte anit amb els nostres responsables comercials i demanaren tornar a la taula. És un esdeveniment molt positiu per a tot el món”, ha recalcat Trump durant unes breus declaracions que ha fet juntament amb el president d'Egipte, Abdel Fatah al-Sisi. Els dos dirigents han mantingut una reunió al marge de la cimera del G7 que reuneix a Biarritz les set economies més poderoses del món.

Trump també ha manifestat tindre un “gran respecte” pel president xinés, Xi Jinping, per haver donat el pas d'assenyalar que “volen un acord” que pose fi a la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, que dura ja un any i mig. Ha destacat que les converses entre Washington i Pequín començaran “molt prompte” i ha afegit: “Veurem què passa”.

L'anunci arriba després que, el divendres passat, el dirigent nord-americà incrementara la tensió en la guerra comercial i anunciara que augmentaria els aranzels a productes xinesos, com a represàlia a uns altres aranzels que havia anunciat Pequín. També va ordenar a les empreses nacionals que operen a la Xina abandonar l'activitat en el país asiàtic.

També et pot interessar

stats