Trump anuncia que recorrerà contra el veredicte de culpabilitat: "Apel·larem contra esta estafa"

L'expresident dels Estats Units assenyala el jutge i denuncia que no ha pogut portar testimonis ni parlar

Trump, "culpable", en una històrica portada del The New York Times
Trump, "culpable", en una històrica portada de 'The New York Times' / Reuters

L'expresident Donald Trump ha anunciat este divendres que el seu equip legal apel·larà contra el veredicte contra ell, conegut este dijous, en el qual ha sigut declarat culpable "de tots els càrrecs" en el cas Stormy. Un jurat popular el considera l'expresident dels Estats Units responsable de falsificar factures per a silenciar una actriu porno.

Entre els arguments esgrimits pel candidat republicà a les eleccions presidencials dels Estats Units d'enguany, cita que no els van permetre "portar testimonis, parlar ni fer res". Segons ha declarat Trump, "el jutge va ser un tirà". Es refereix al jutge Juan Merchan, que va presidir el tribunal. "Apel·larem contra esta estafa", ha assegurat.

En la seua primera conferència de premsa celebrada en el gratacel que porta el seu nom en la Cinquena Avinguda de Nova York, Trump ha citat també una enquesta del Daily Mail, feta "en calent" després de conéixer-se el veredicte, que li dona un avantatge de sis punts enfront del rival demòcrata, l'actual president Joe Biden.

Biden alerta del perill de suggerir que la decisió va ser falsejada

Per la seua banda, el president dels Estats Units, Joe Biden, també ha parlat de la decisió judicial que condemna Trump. Biden ha defés que "ningú està per damunt de la llei" i ha considerat "imprudent i perillós" que Trump suggerisca que la decisió va ser falsejada.

"És imprudent, perillós i irresponsable que qualsevol diga que això va ser falsejat, només perquè no li agrada el veredicte", ha dit des de la Casa Blanca en una intervenció anunciada este mateix divendres i que tenia com a objectiu parlar sobre la situació al Pròxim Orient.

També et pot interessar

stats