Trump anomena “egoistes i estúpids” els líders de l’Iran si no hi ha acord amb els Estats Units

El president nord-americà vol negociar directament amb Teheran per a frenar l’escalada de tensió.

Trump, abans d'eixir cap a la cimera del G-20
Trump, abans d'eixir cap a la cimera del G-20 / Reuters

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat que els líders de l’Iran seran “egoistes i estúpids” si no tanquen prompte un pacte amb el país nord-americà. El mandatari vol negociar directament l’acord amb Teheran.

En declaracions als periodistes abans d’eixir cap a la cimera del G-20 al Japó, Trump ha posat en dubte que els dirigents iranians “es preocupen per la seua gent”. “Si ho fan, signaran un acord. Si no, és que són egoistes i estúpids”, ha afegit. 

El governant estatunidenc ha assenyalat que ell té “tot el temps del món” per a trobar una solució a l’escalada de tensió desencadenada quan l’Iran va abatre un dron nord-americà la setmana passada al golf Pèrsic. Ha assegurat que el país asiàtic continuarà pagant les sancions financeres que els ha imposat arran del conflicte obert entre els dos estats, tot i les “dificultats econòmiques” per les quals travessa. Segons Trump, la situació de l’Iran es pot resoldre “ràpid o d’ací a deu anys”. Deixa la decisió en mans del líder suprem Ali Khamenei, i el seu govern. 

El dimarts, Trump ja va advertir l’Iran que els Estats Units respondrien amb força “gran i aclaparadora” qualsevol atac contra objectius nacionals.

També et pot interessar

stats