Trump amenaça de tancar l'administració si no aconsegueix els fons per a la construcció del mur amb Mèxic

El president dels Estats Units inclourà 5.000 milions d'euros per a construir la tanca.

Trump intentarà incloure una partida pressupostària de 5.000 milions d'euros al Departament de Defensa per a la construcció del mur
Trump intentarà incloure una partida pressupostària de 5.000 milions d'euros al Departament de Defensa per a la construcció del mur / Efe

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assenyalat durant la visita a Califòrnia per a comprovar l'estat dels incendis que ara “seria un molt bon moment” per a un tancament de l'administració si no s'aconsegueixen els fons per a construir el mur a la frontera amb Mèxic.

S'espera que Trump, a través dels legisladors republicans, intente incloure 5.000 milions de dòlars per al mur fronterer amb Mèxic en el pressupost federal que el Congrés haurà de debatre fins al pròxim 7 de desembre. Però és poc probable que els demòcrates donen suport a aquesta opció.

Per això, el president dels Estats Units amenaça de tancar l'administració. “Aquest seria un molt bon moment per a fer un tancament. No crec que siga necessari perquè pense que els demòcrates entraran en raó”, va dir el líder republicà.

Cal recordar que els demòcrates van recuperar la majoria a la cambra baixa en les eleccions legislatives del passat 6 de novembre, mentre que els republicans van aconseguir mantindre la majoria en el Senat.

També et pot interessar

stats