Trump amenaça de pujar els aranzels als automòbils europeus

El president nord-americà ha advertit que ho farà si la Unió Europea no accepta un acord comercial.

Trump amenaça de pujar els aranzels als automòbils europeus
Trump amenaça de pujar els aranzels als automòbils europeus
22 de gener 2020 - 15:43

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat d’imposar “aranzels molt alts” a les importacions d’automòbils europeus si la Unió Europea no accepta un acord comercial amb el país nord-americà.

Trump ha assegurat que ja ha començat a negociar amb la UE, ja que es va reunir amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. No obstant això, ha detallat que ha preferit esperar a acabar de negociar la “fase 1” de l’acord comercial amb la Xina abans de passar a negociar altres tractes similars amb la UE.

A més, també desaprova que el bloc comunitari intente implementar un impost digital, la denominada com a taxa Google, després que el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, haja recordat que hi ha un procés de l’OCDE en el qual s’està estudiant com reformar el sistema fiscal internacional per a tindre en compte els canvis que la digitalització ha introduït en l’economia.

De fet, Trump ja va acordar amb el president de França, Emmanuel Macron, retardar la implementació de l’impost digital, i evitar així una nova escalada aranzelària entre Washington i París.

També et pot interessar

stats