Trump amenaça d'intervindre en el Departament de Justícia i en l'FBI

Són conegudes les tensions entre el president i el fiscal general, Jeff Sessions.

Les tensions entre el president Trump i el fiscal general, Jeff Sessions, continuen
Les tensions entre el president Trump i el fiscal general, Jeff Sessions, continuen / Leah Millis (Reuters)

El president dels EUA, Donald Trump, ha amenaçat d'intervindre en el Departament de Justícia i en l'FBI si no "fan el seu treball". En un míting a Evansville, Indiana, Trump ha arremés contra les cúpules d'aquests organismes perquè, segons ha dit, "han de començar a fer el seu treball, i a fer-lo correctament".

Les declaracions del president nord-americà s'emmarquen en un context de tensió amb el fiscal general dels EUA, Jeff Sessions, després que el fiscal decidira apartar-se de la investigació sobre la trama russa a causa dels seus vincles amb Moscou. Al llarg de l'última setmana, a més, han proliferat els rumors sobre la possible substitució de Sessions en passar les eleccions legislatives de novembre, en les quals els republicans es juguen el control del Congrés. 

Així mateix, Trump, durant el discurs, ha mostrat el seu malestar amb la suposada reticència del Departament de Justícia a investigar els enemics polítics del president. "És igual si hi ha notícies increïbles sobre Hillary Clinton. Fixen-se com s'està deslliurant de tot", ha afirmat mentre els seguidors cridaven "Tanca-la!".

Trump no ha donat detalls sobre com es produiria la interferència en el Departament de Justícia i en l'FBI, dues institucions que històricament han operat amb independència de la influència de la Casa Blanca i sense la supervisió dels presidents.

També et pot interessar

stats