Trump amenaça amb més acomiadaments en el Departament de Justícia i l'FBI

‘The New York Times’ diu que el vicefiscal general va plantejar la possibilitat de destituir el president.

Trump, durant el míting a Missouri
Trump, durant el míting a Missouri / Dave Kaup (Efe-Epa)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat d'efectuar més acomiadaments dins del Departament de Justícia i l'FBI, després que el diari The New York Times informara que el vicefiscal general, Rod Rosenstein, va abordar en secret la possibilitat de començar un procés constitucional per a destituir el mandatari.

Durant un míting a Missouri, Trump ha continuat amb la seua campanya contra el sector de l'aparell judicial que no li complau: "Heu vist el que va succeir en l'FBI i el Departament de Justícia. Els dolents se n'han anat tots, però hi ha una pudor persistent i ens desfarem d'això també", ha afirmat.

Trump ha arremés contra els que, segons diu, actuen contra ell des del poder judicial, i ha presumit dels acomiadaments produïts durant els últims mesos, especialment a les persones involucrades en la investigació de la "trama russa".

Segons el diari novaiorqués, Rosenstein, que és el responsable de vigilar la fiscalia especial de la investigació sobre el cas rus, va proposar en 2017 gravar en secret Trump, i convéncer els membres del govern d'aplicar el procés de destitució. El vicefiscal no ha tardat a respondre i ha emés un comunicat en què qualifica la informació d'"imprecisa i incorrecta".

També et pot interessar

stats