Trump acusa l'Aràbia Saudita d'encobrir la mort de Khashoggi

El president dels Estats Units afirma que ha sigut el pitjor "fracàs" de la història

El president dels Estats Units, Donald Trump parlant amb els periodistes sobre l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi
El president dels Estats Units, Donald Trump parlant amb els periodistes sobre l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi / Leah Millis (REUTERS)

El president nord-americà, Donald Trump, ha criticat aquest dimecres en el Despatx Oval als seus aliats a l'Aràbia Saudita. Trump considera que orquestrar l’encobriment de la mort del periodista saudita Jamal Khashoggi i va ser "un complet fracàs".

Segons les declaracions del president dels Estats Units, el fet que l’Aràbia Saudita afirmara que Jamal Khashoggi, desaparegut el 2 d’octubre, va morir en una baralla a l’interior del consolat d’aquest país a Istanbul, ha sigut "el pitjor en la història dels encobriments".

Durant una reunió posterior amb líders militars d'EUA, Trump ha insistit que "res del que han fet els saudites en l'operació ha anat bé", i ha declarat que qui pensara en aquesta idea "hauria d'estar en moltes dificultats". El president nord-americà considera que els saudites no haurien d'haver pensat mai en la possibilitat de desfer-se del periodista.

A més a més, el president estatunidenc va mantindre ahir dimarts una conversa telefònica amb el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, qui li i va assegurar que no va tindre "res a veure amb l'assassinat de Khashoggi, perquè es va fer a un nivell inferior". 

No s'inclina per restringir la venda d'armes

A pesar de sumar-se als molts països enfadats per l'assassinat del periodista, Trump ha reiterat que no s'inclina per restringir la venda d'armes a Riad, perquè "Rússia, la Xina i França se n'aprofitarien ràpidament" d'aquesta oportunitat de negoci.

El mandatari no ha aclarit si comparteix les conclusions del president turc, Recep Tayyip Erdogan, qui hui ha qualificat de "premeditat" i "salvatge" l'assassinat del periodista saudita: "Va ser bastant dur amb l'Aràbia Saudita, és una situació molt roïna, i el president Erdogan no va tindre elogis" per a Riad, ha indicat Trump.

També et pot interessar

stats