Trump acusa els demòcrates de "declarar la guerra a la democràcia" amb el juí polític

El president dels Estats Units envia una dura carta a la presidenta de la Cambra de Representants, organisme impulsor de l'‘impeachment’.

Trump, aquest dimarts a la Casa Blanca
Trump, aquest dimarts a la Casa Blanca / Reuters

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimarts que el juí polític que volen obrir contra ell és "una declaració de guerra a la democràcia" del país, i ha exigit el "cessament immediat" del procediment. El mandatari nord-americà ha enviat una dura carta a la presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, en què qualifica de "fantasia" el procés que han obert per a destituir-lo.

"Procedint amb un juí polític invàlid, està violant els juraments davant del càrrec, trencant el respecte a la Constitució", indica Trump en la missiva. El document l'ha enviat la vespra de sotmetre a vot la Cambra de Representants els càrrecs d'"obstrucció al Congrés" i "abús de poder" en contra d'ell. Els demòcrates mantenen una majoria a la cambra baixa de 235 legisladors, enfront de 198 dels republicans. Això suposa que l'aprovació és quasi segura.

Després, el procés passaria al Senat, on tindria lloc el juí polític. Allí el més probable és que fracasse, ja que els republicans tenen una majoria de 53 a 47 i, a més, la destitució requereix una majoria de dos terços.

També et pot interessar