Trump acorda amb Juncker posar fi a la tensió comercial pels aranzels

El pacte estableix la "resolució" dels impostos a l'acer i l'alumini europeus.

Donald Trump parla durant la conferència de premsa conjunta amb Jean-Claude Juncker, ahir a la Casa Blanca (Washington)
Donald Trump parla durant la conferència de premsa conjunta amb Jean-Claude Juncker, ahir a la Casa Blanca (Washington) / Jim Lo Scalzo (Efe)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat haver aconseguit un acord amb la Unió Europea (UE) per a avançar junts cap a una política de "zero aranzels i zero subsidis als béns industrials no automotors".

El mandatari va revelar que la UE començarà a importar soia i gas natural líquid per a "diversificar" les seues fonts energètiques, a més de reduir alguns dels aranzels industrials. Per la seua banda, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va celebrar l'acord comercial, que relaxa les friccions bilaterals dels últims mesos. Juncker va indicar que el pacte estableix la "resolució" dels impostos a l'acer i l'alumini europeus, que acaben amb l'escalada del conflicte comercial entre Brussel·les i Washington, encara que no va precisar si queden anul·lats de manera immediata.

Escalada de la tensió

La visita de Juncker a Washington ha suscitat gran expectació després de l'encreuament d'acusacions i la imposició d'aranzels per part de Trump a les importacions d'acer i alumini europeus, a les quals Brussel·les va respondre amb mesures idèntiques a diversos productes nord-americans, com motocicletes i pantalons vaquers.

En els últims mesos, Trump havia insistit en la necessitat que la UE accedisca a les seues exigències de facilitar l'accés de productes nord-americans al mercat europeu. En cas contrari, el mandatari havia amenaçat amb l'aplicació d'aranzels de fins a un 20% a les importacions d'automòbils europeus si no hi ha concessions.

També et pot interessar

stats