Les tropes russes segresten l'alcalde de la ciutat ocupada de Melitópol

Les autoritats ucraïneses denuncien que l'arrest, sobre el qual no s'ha pronunciat Moscou, viola la convenció de Ginebra i podria classificar-se com a crim de guerra

Les càmeres de seguretat capten el presumpte segrest de l'alcalde de de Melitópol, Ivan Fedorov

Ucraïna ha acusat les forces russes d'haver segrestat Ivan Fedorov, l'alcalde de Melitópol, una ciutat del sud-est d'Ucraïna que va caure sota control rus durant la invasió, una situació que, si es confirma, suposarà una violació del dret internacional. 

Segons les autoritats ucraïneses, que han facilitat imatges de càmeres de seguretat per a denunciar l'arrest, aquest s'ha produït sota falses amenaces de terrorisme. 

La gravació mostra com una desena de soldats russos traslladen una persona encaputxada, a plena llum del dia, al costat de Palau de Cultura Taras Shevchenko de Melitópol. Els uniformats formen una filera en què els últims militars caminen d'esquena per a protegir la columna. Rússia no ha confirmat, de moment, el parador de Fedorov.

El ministeri d'Afers Estrangers d'Ucraïna ha recordat en un comunicat que la retenció podria classificar-se com a crim de guerra "segons els Convenis de Ginebra i el Protocol Addicional, que prohibeixen la presa d'ostatges civils".

La notícia del possible segrest de l'alcalde ha tret al carrer la població de la ciutat, que ha improvisat una concentració de rebuig.

També et pot interessar

stats