Troben a la Xina un crani d''Homo erectus' de fa un milió d'anys

El fòssil té "un contorn ben delineat" i és el "millor conservat" dels descoberts a Euràsia vinculats amb aquesta espècie d'homínid

Imatge del fòssil de crani d'Homo erectus descobert al jaciment de Xuetang Lingzi (Xina)
Imatge del fòssil de crani d''Homo erectus' descobert al jaciment de Xuetang Lingzi (Xina) / CCTV

Un grup d'arqueòlegs ha descobert a la Xina un fòssil d'un crani d'Homo erectus amb vora un milió d'anys d'antiguitat, segons informa aquest dimecres la cadena estatal CCTV. La troballa ha tingut lloc al terme municipal de Shiyan, una ciutat de la província cèntrica de Hubei.

La peça té "un contorn ben delineat" i un "prominent arc supraciliar" —damunt de les celles—, assegura el canal oficial xinés. Es tracta del crani d'Homo erectus identificat a Euràsia "millor conservat" i suposa una "evidència important" per a "entendre l'aparició i l'evolució dels éssers humans a l'est d'Àsia".

Al jaciment, anomenat Xuetang Lingzi, ja es trobaren el 1989 i 1990 dos fòssils de cranis humans amb una antiguitat d'entre 800.000 i un milió d'anys. L'últim que s'ha tret a la superfície estava situat a vora 35 metres del lloc on es van fer les troballes anteriors.

Veus expertes expliquen que l'enterrament, la fauna associada i les eines descobertes al voltant dels tres cranis "són similars" i asseguren que els fòssils pertanyen a "un moment clau" en l'evolució de l'Homo erectus. Aquesta va ser la primera espècie humana de la qual hi ha evidències que va caminar completament dreta.

També et pot interessar

stats