Troben un crani de 3,8 milions d’anys

L’avantpassat de l’‘Homo sapiens’, va ser descobert a Etiòpia al 2016.

Troben un crani de 3,8 milions d’anys
Troben un crani de 3,8 milions d’anys

La revista Nature ha fet públic el descobriment d’un crani a Etiòpia l’any 2016, coetani del famós homínid Lucy. L’avantpassat de l’Homo sapiens feia menys d'un metre i mig, tenia un cervell xicotet, caminava dret i va viure fa 3,8 milions d’anys.

Amb aquest descobriment s’ha pogut fer una recreació més real de com era l’Australopithecus anamensis, fet que permet als investigadors comparar-lo amb l’A. afarensis. Aquest suposarà una peça clau per a completar el trencaclosques de l’evolució.

La primera part que es va localitzar del crani, al febrer de 2016, va ser la mandíbula superior i es va determinar que era de fa 3,8 milions d’anys, després de l’estudi de les roques volcàniques que hi havia al voltant de la peça. L’espècimen era, probablement, un home adult que va habitar en un assentament prop d’un riu.

El més interessant d’aquesta troballa és la teoria que mantenen els investigadors que van participar en les excavacions, segons la qual l’A. anamensis i l’A. afarensis van coincidir en el temps i van cohabitar el planeta durant vora 100.000 anys.

També et pot interessar

stats