Troben mort l'exsecretari de la presidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner

El jutge a càrrec de l'investigació informa que el cos de Fabián Gutiérrez va ser trobat enterrat a El Calafate.

L'expresidenta argentina i hui vicepresidenta Cristina Fernández de Kirchner
L'expresidenta argentina i hui vicepresidenta Cristina Fernández de Kirchner

A Fabián Gutiérrez, exsecretari de l'expresidenta argentina i hui vicepresidenta Cristina Fernández de Kirchner, el van trobar mort aquest dissabte a El Calafate, a la província de Santa Cruz, després de romandre desaparegut des del dijous.

El jutge a càrrec de la investigació, Carlos Narvarte, va indicar que el cos de l'empresari i exsecretari el van trobar “enterrat, embolicat en un llençol” amb un colp al cap i un tall d'arma blanca, en el terreny d'una casa de la vila turística, escorcollada després de les dades revelades per un dels quatre joves detinguts pel cas de la seua desaparició.

Segons va indicar Narvarte a la televisió local, encara no s'ha aclarit el mòbil però podria ser tant “passional o per alguna desavinença”, perquè un dels detinguts “tenia una vinculació més estreta”, o per altres causes, ja que es van trobar objectes de la víctima en el lloc on estaven les seues restes.

El magistrat també va informar que, segons les primeres investigacions, l'homicidi hauria sigut perpetrat en l'habitatge del exsecretari de Fernández a El Calafate i després el seu cos hauria sigut traslladat en la seua camioneta fins al lloc on va ser trobat.

La desaparició de Gutiérrez havia sigut denunciada el dijous per la seua mare i en un escorcoll a la seua casa en la nit del divendres es van trobar “indicis i taques de sang”, després d’això el jutge va disposar altres escorcolls i en la matinada d'aquest dissabte es va detindre quatre persones suposadament vinculades amb el fet.

Gutiérrez havia sigut processat el 2018 per un suposat llavat d'actius i després va declarar com a penedit en la coneguda “causa dels quaderns” sobre els presumptes suborns que haurien pagat empresaris a funcionaris dels governs de Néstor Kirchner (2003-2007) -mort el 2010- i la seua esposa i successora, Cristina Fernández (2007-2015).

També et pot interessar

stats