Troben els cossos carbonitzats de 26 suposats migrants durant els incendis al nord-est de Grècia

Les autoritats gregues temen que augmente el nombre de persones mortes al bosc de Dadià, una zona de pas per als qui creuen des de Turquia

Una imatge de l'incendi forestal a la regió d'Evros, a Grècia
Una imatge de l'incendi forestal a Grècia / Alexandros Avramidis / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 d'agost 2023 - 15:28 Actualitzat: 22 d'agost 2023 - 20:32

Els bombers grecs han trobat els cossos carbonitzats d'almenys 26 persones, possiblement migrants, en el bosc de Dadià, al nord-est de Grècia i prop de la frontera amb Turquia. En un primer moment es van trobar els cossos de 18 persones, i poc després els equips de rescat han trobat un altre grup de huit persones mortes dins del parc nacional.

Giannis Artopoios, portaveu dels bombers, ha declarat que els cossos eren de persones que "probablement havien entrat de manera irregular" al país després de travessar el riu Maritsa, fronterer amb Turquia, i van morir en els incendis declarats en les últimes hores. La policia ha activat un equip de reconeixement de víctimes i ha començat a investigar el que ha succeït.

Hores abans s’havia trobat prop de la mateixa zona un altre cadàver carbonitzat que no s'ha pogut identificar i que també se sospita ara que era d'un migrant en situació irregular, amb la qual cosa la xifra de cossos trobats ascendiria a 27.

Les autoritats gregues temen que en els pròxims dies augmente el nombre de persones mortes en el dens bosc de Dadià, ja que és una zona de pas comuna per als qui creuen des de Turquia. En la zona s'han evacuat diverses poblacions a causa de la proximitat de les flames, avivades per les altes temperatures, la sequedat i els forts vents.

A Grècia cremen almenys huit grans incendis en diferents punts del país, el més greu és el que va començar el dissabte prop de la ciutat portuària grega d’Alexandrúpoli. Dadià es troba al nord d’aquesta ciutat portuària, on aquest matí s’ha evacuat l'hospital principal per la proximitat de les flames. Un transbordador del port ha traslladat a 90 dels 204 pacients de l'Hospital General mentre la resta ha sigut evacuada a altres hospitals.

També et pot interessar

stats