Troben les caixes negres de l'avió incendiat a Moscou en el qual han mort 41 passatgers

Segons algunes fonts, una de les causes més probables del retorn de l'aparell ha sigut l'impacte d'un llamp.

VÍDEO | Troben les caixes negres de l\'avió incendiat a Moscou en el qual han mort 41 passatgers

Els serveis de rescat han trobat aquest dilluns les dues caixes negres de l'avió de passatgers Sukhoi Superjet-100 que aquest diumenge es va incendiar a l'aeroport moscovita de Xeremétievo després d'efectuar un aterratge d'emergència. Un accident en el qual van morir 41 de les 78 persones que es trobaven a bord. 

El Ministeri de Sanitat rus ha indicat que 9 dels 37 supervivents de l'accident han sigut hospitalitzats, dos d'ells en estat greu. El treball per a recuperar les dades de les caixes negres pot allargar-se entre dues i quatre setmanes.

L'aparell, pertanyent a la companyia Aeroflot, s'havia enlairat de Xeremétievo a les 18:02 hora local (15:02 GMT) però menys de mitja hora després l'avió va retornar a l'aeroport de partida, on va realitzar un aterratge d'emergència envoltat de flames.

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha expressat el condol als familiars de les víctimes i ha impartit instruccions per a prestar-los "tota l'assistència requerida", ha informat el Kremlin. Segons algunes fonts, una de les causes més probables del retorn de l'aparell va ser l'impacte d'un llamp que va afectar el funcionament dels equips de bord.

En els vídeos difosos en les xarxes socials, es pot veure els integrants de l'avió baixar per un tobogan de seguretat i córrer per la pista mentre una part de l'aparell continuava en flames. La companyia, per la seua banda, ha assegurat que l'evacuació dels passatgers es va dur a terme en 55 segons, en compliment de les normatives.

D'acord amb el periòdic Védomosti, la companyia irlandesa CityJet, l'única que operava els SSJ-100 a Europa, va renunciar al seu ús al gener de 2019. Mitjans russos també s'han fet eco de les preocupacions expressades per la mexicana Interjet, suposadament descontenta amb el servei postvenda dels SSJ-100 i la demora en l'arribada de les peces de recanvi.

Incidents amb el SSJ-100 els últims mesos

El SSJ-100, el primer avió civil dissenyat a Rússia després de la caiguda de l'URSS, ha sigut protagonista d'almenys un parell d'incidents en els últims mesos. El mes passat, un aparell del mateix model no es va poder enlairar per a cobrir la ruta entre les ciutats de Moscou i Voronej, per "una fallada tècnica". Al març, un altre SSJ-100 es va veure obligat a tornar a l'aeroport de partida a Moscou per clevills en el parabrisa

També et pot interessar

stats