Troben la caixa negra de l'avió que s'estavellà a Etiòpia

Una cooperant gallega i un enginyer català són les dues víctimes espanyoles de l'accident.

Restes de l'accident
Restes de l'accident

Els equips de rescat ja han trobat la caixa negra de l'avió Boeing 737 MAX 8 d'Ethiopian Airlines que es va estavellar diumenge poc després de despegar d'Addis Abeba amb direcció a Nairobi, segons ha informat la mateixa aerolínia. 

Un total de 157 persones de 35 nacionalitats que viatjaven a bord, entre elles dues espanyoles, van morir quan l'aparell va xocar a la zona d'Hejeri, prop de la localitat de Bishoftu, a uns 42 quilòmetres al sud-est de la capital etíop. 

Les víctimes espanyoles ja han sigut identificades. Es tracta de la gallega Pilar Martínez Docampo, de 32 anys i veïna de Cangas do Morrazo (Pontevedra), i de l'enginyer Jordi Dalmau, de 46 anys i veí de Granollers (Barcelona).

L'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) ha confirmat que està investigant el sinistre junt amb l'Administració Federal d'Aviació (FAA) dels Estats Units i amb els fabricants del Boeing 737 MAX 8. A més, les autoritats etíops han creat una comissió per a aclarir les causes de l'accident de l'avió d'Ethiopian Airlines, la major aerolínia d'Àfrica.

Suspensió de vols

Diversos països com ara Indonèsia, la Xina i Mongòlia, o la mateixa Etiòpia, han anunciat la suspensió de les operacions del model d'avió sinistrat.

Ethiopian Airlines ha indicat que després del "tràgic accident", ha optat per "deixar en terra tota la flota" d'aquests avions "fins un altre avís". Encara que no saben la causa de l'accident, han pres aquesta mesura "de seguretat extra", han indicat des de la companyia.

L'administració d'aviació civil de la Xina ha ordenat aquest dilluns a les aerolínies xineses que suspenguen l'ús del Boeing 737 MAX 8, després de l'accident aeri d'Ethiopian Airlines. La mesura ha entrat en vigor "fins que es reba més informació", al·legant motius de seguretat després que s'hagen produït dos accidents "amb algunes similituds" en la fase d'enlairament d'aparells Boeing 737 MAX 8 "acabats d'entregar" en els últims mesos.

Per la seua part, l'autoritat d'aviació civil de Mongòlia ha anunciat també la suspensió dels vols del flamant Boeing 737 MAX 8 de la companyia estatal MIAT Mongolian Airlines. La companyia va rebre el passat 21 de febrer aquest únic model de Boeing, i està a l'espera de rebre tres aparells més idèntics.

També, el Ministeri de Transport d'Indonèsia ha prohibit els vols del model sinistrat fins que es realitzen les inspeccions que garantisquen que estan en condicions de volar.

L'accident d'aquest diumenge a Etiòpia va ocórrer després del que va deixar 189 morts l'octubre de 2018, quan un altre avió del mateix model que operava la companyia Lion Air es va estavellar a Indonèsia 12 minuts després d'enlairar-se per fallades en el sistema automàtic, segons una de les caixes negres.

També et pot interessar

stats