Troben 310 migrants amuntegats en la caixa d’un tràiler a Mèxic

Els migrants, que anaven cap als Estats Units, presentaven símptomes greus de deshidratació

Més d'un centenar de migrants, rescatats d'un tràiler en direcció als Estats Units
Més d'un centenar de migrants, rescatats d'un tràiler en direcció als Estats Units / Secretaria de Seguretat Pública Estatal / Efe

Un total de 310 migrants d'Amèrica Central i del Sud han sigut trobats aquest dimarts quan viatjaven amuntegats i amb símptomes greus de deshidratació en la caixa d'un tràiler a l'estat de Veracruz, a l’est de Mèxic.

D’acord amb fonts locals, agents de la policia van descobrir els migrants en condicions infrahumanes en el transcurs d’una revisió de rutina a l'altura del municipi de Córdoba. Es tractava de persones originàries de Guatemala, l'Equador, Hondures, Cuba, Nicaragua i Xile, que pretenien arribar als Estats Units, 115 de les quals eren dones, dues d’elles embarassades.

Socorristes de la Creu Roja van atendre en el lloc 21 migrants que presentaven símptomes de deshidratació greu, cinc dels quals van ser traslladats a hospitals de la regió. D’altra banda, les autoritats locals han habilitat un centre per a acollir temporalment les persones en situació irregular a la ciutat de Córdoba.

La pressió migratòria s’accentua

Viatjar amuntegats dins de tràilers és una de les formes més perilloses de migració que es fan servir per a travessar Mèxic rumb als Estats Units, per a la qual cosa cada migrant paga milers de dòlars als traficants.

Des de principi d'any, més de 115.000 migrants, principalment d’origen centreamericà i haitià, han sigut identificats per les autoritats mexicanes durant la travessia. Un 15% eren menors d’edat.

En línia amb els acords de cooperació migratòria amb els Estats Units, més de 114.000 estrangers han sigut deportats des de Mèxic el 2021. Amb tot, des de l'1 d'octubre passat, ja s’han comptabilitzat més d’un milió de migrants a la frontera estatunidenca.

La Comissió Mexicana d’Ajuda als Refugiats (Comar) va rebre la xifra rècord de 131.448 sol·licituds de refugi el 2021.

També et pot interessar

stats