Trobada històrica entre Trump i Kim Jong-un a la frontera intercoreana

El president nord-americà ha dit que convidarà el líder nord-coreà a visitar Washington.

Trobada històrica entre Trump i Kim Jong-un a la frontera intercoreana

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha vist a la frontera intercoreana amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, en una trobada breu carregada de simbolisme i destinada a reactivar el diàleg entre Corea del Sud i Corea del Nord. Trump ha dit que convidarà el líder nord-coreà a visitar Washington.

És la primera vegada que els líders dels dos països es reuneixen a la frontera i, a més, Trump, en travessar la línia divisòria, s’ha convertit en el primer president estatunidenc que xafa territori nord-coreà. “Es tracta d’un moment històric que vol posar fi al conflicte a la península”, ha dit Kim, que ha qualificat el gest de Trump de “valent”.

Trump ha eixit primer de l’edifici conegut amb el nom de Freedom House, situat al sud de la zona de seguretat conjunta (JSA), a la zona desmilitaritzada que divideix les dues Corees des dels anys cinquanta del segle XX, quan tingué lloc la guerra. Kim s’ha aproximat des del pavelló Panmungak, al costat nord de la JSA, i s’ha dirigit a la línia de demarcació militar, on l’esperava Trump. Després de saludar-se, han intercanviat unes paraules. Kim ha dit: “M’alegre de veure’l de nou. No esperava veure’l mai ací”.

En paraules a la premsa, el mandatari nord-americà ha assegurat que “estan passant coses molt positives” a la Península arran de l’acostament entre Washington i Pyongyang que es va iniciar l’any passat. 

Al final de la trobada, Trump ha dit que els dos països començaran a fer reunions de treball “en les pròximes dues o tres setmanes”. El titular de la Casa Blanca assegura que ha sigut “una reunió molt consistent” i que “no hi ha pressa” per a completar la desnuclearització de Corea del Nord.

Per la seua banda, Kim Jong-un ha assegurat que es tracta “d’un moment històric que pretén posar fi al conflicte en la península coreana”. Així mateix, ha qualificat el gest de Trump de “valent”, poc després que el mandatari dels EUA diguera que el convidarà a visitar Washington.

També et pot interessar

stats