El Tribunal Constitucional del Perú dictamina a favor d'alliberar Keiko Fujimori

Accepta per majoria de quatre a tres vots un recurs presentat per la germana de la líder opositora.

Moment en què Fujimori era traslladada a la presó per a complir la condemna
Moment en què Fujimori era traslladada a la presó per a complir la condemna / Ernesto Arias (Efe)

El Tribunal Constitucional del Perú ha declarat fundat un recurs que demana l'alliberament de la líder opositora Keiko Fujimori, en presó preventiva des de fa quasi onze mesos mentre se la investiga per un presumpte blanqueig d'actius vinculat amb l'empresa brasilera Odebrecht.

La decisió de l'alt tribunal, que implica l'alliberament immediat de la líder opositora peruana, s'ha pres per una majoria de quatre vots contra tres dels magistrats. Debatien des de la setmana passada una petició presentada per la germana de Keiko, Sachi Fujimori, perquè continue el procés de llibertat. 

La filla i hereva política de l'expresident Alberto Fujimori està sent investigada per finançar il·legalment la seua campanya electoral per a les eleccions presidencials del 2011. Segons el magistrat instructor del cas, Fujimori va liderar una organització criminal per a captar diners il·licits, accedir al poder polític i pagar els favors amb actes de corrupció. El jutge va justificar l'ingrés a presó preventiva perquè considerava que la líder del partit Força Popular podria obstruir les investigacions i que el risc de fuga és molt alt. 

També et pot interessar

stats