Tres russos i un ucraïnés, sospitosos d'haver abatut l'avió a Ucraïna

L'avió de Malaysia Airlines MH17 s'estavellà a l'est d'Ucraïna en 2014 i va causar la mort de les 298 persones.

Restes de l'avió que es va estavellar a Ucraïna
Restes de l'avió que es va estavellar a Ucraïna / Europa Press

L'Equip d'Investigació Conjunta (JIT) ha responsabilitzat aquest dimecres tres funcionaris russos i un ucraïnés per estar involucrats en l'abatiment de l'avió de Malaysia Airlines MH17 en l'est d'Ucraïna en 2014, que va causar la mort de les 298 persones que anaven a bord, entre elles 193 holandeses.

En una roda de premsa a la ciutat holandesa de Nieuwegein han anunciat que s'emetran ordes d'arrest internacional per als russos Serguei Dubinski, Oleg Pulatov i Igor Girkin, i l'ucraïnés Leonid Kharxenko, encara que lamenten que no podran reclamar l'extradició dels sospitosos perquè la Constitució tant de Rússia com d'Ucraïna prohibeixen entregar els seus nacionals a altres països.

El rus Girkin ha assenyalat que no va tindre cap responsabilitat en els fets i ha anunciat que no prestarà declaració. El vol MH17 entre Amsterdam i Kuala Lumpur va ser abatut per un míssil terra-aire disparat des d'una zona controlada per milícies separatistes russes.

Rússia qualifica d'"infundat" l'informe

El Ministeri d'Afer Estrangers de Rússia ha lamentat les conclusions presentades a la Haia (Holanda) per JIT sobre la implicació de tres russos en l'enderrocament del vol i les va qualificar d'infundades. "Les declaracions fetes pel JIT [...] sobre la suposada implicació de militars russos en l'enderrocament del Boeing malaisi MH17 són lamentables", ha assenyalat en un comunicat el ministeri.

"Una vegada més es formulen acusacions totalment infundades contra la part russa, encaminades a desacreditar Rússia davant els ulls de la comunitat internacional", assenyala també la nota.

També et pot interessar

stats