Tres nous morts pels incendis de Califòrnia

Milers de persones han hagut de ser evacuades.

Un grup de bombers intenta apagar un focus de l'incendi a la vall de Napa
Un grup de bombers intenta apagar un focus de l'incendi a la vall de Napa / Adrees Latif (Reuters)

Els incendis que devasten l'estat nord-americà de Califòrnia han deixat una última jornada negra. Uns 22 fronts continuen actius a la regió vinícola de la vall de Napa, els comtats de Sonoma, Butte i al comtat de Shasta, a 300 quilòmetres de la ciutat de Sacramento, on aquest dilluns han mort 3 persones a causa de les flames.

Amb aquestes ja són 25 les víctimes mortals que deixen els incendis, segons el recompte del Departament Forestal i de Protecció contra els Incendis de Califòrnia (Cal Fire). Però també hi ha milers de persones evacuades i un gran nombre d'habitatges cremats, sobretot a l'est de la ciutat de Santa Rosa.

Tot i la gran quantitat de bombers que treballen en les tasques d'extinció, en aquests nous focus les flames ja han cremat més de 1.135 hectàrees. No obstant això, es preveu que continuen cremant perquè les previsions meteorològiques no són les millors.

Als vents càlids de més de 80 quilòmetres per hora, i les temperatures pròximes als 40 graus s'uneix el fet que els serveis meteorològics del país continuen preveient unes condicions similars amb calor excessiva. A més, han recordat que el fum s'ha estés per tot el país, fet que ha provocat que hi haja una mala condició de l'aire i, especialment, al mateix estat de Califòrnia.

També et pot interessar