Un tornado causa tres morts i vora 200 ferits al sud de la República Txeca

Una forta tempesta acompanyada de vents que van arribar a 300 quilòmetres per hora va afectar greument zones del sud del país

Destrosses originades per les tempestes a la República Txeca.
Destrosses originades per les tempestes a la República Txeca / Reuters

Una forta tempesta amb vents que van arribar als 300 quilòmetres per hora, i acompanyada d’un tornado, ha afectat la zona sud de la República Txeca i ha deixat tres morts i uns dos-cents ferits.

Tornado originat al sud de la República Txeca
Tornado originat al sud de la República Txeca / Reuters

La tempesta, que ha afectat sobretot les localitats de Hrusky, Mikulcice, Moravská Nová Ves i Luzice ha obligat a tancar el tram d’autopista D2 entre les ciutats de Brno i Breclav.

Els bombers han fet una crida a la població en què insten a no desplaçar-se a les zones afectades per ajudar, a causa del mal estat d'algunes de les vies de comunicació.

L’autoritat ferroviària també ha informat que la tempesta va interrompre connexions de trens en 22 trams, i que existeixen complicacions a tota la regió del sud-est del país.

Després d’aquestes fortes tempestes, vora 121.000 llars van quedar sense corrent elèctric, segons el vicepresident del govern, Karel Havlicek.

Els treballs de reparació han començat a les 7 del matí d'aquest divendres i 78.000 cases encara no tenen llum, 40.000 de les quals se situen al sud de Moràvia, que ha sigut la zona més afectada.

El tornado arrancà arbres i originà grans destrosses en edificis i vehicles a última hora de la vesprada, segons informa la televisió pública CT.

"En deu minuts el poble va quedar arrasat. Probablement hi va haver morts. Després no hi havia senyal i els bombers van tardar una hora a arribar", ha explicat per a CT Marek Kosut, alcalde d'una xicoteta localitat afectada.

Destrosses per les fortes tempestes al sud de la República Txeca
Destrosses per les fortes tempestes al sud de la República Txeca / Reuters

Ara mateix treballen a les zones afectades vora cent unitats de bombers amb vehicles pesants i gossos. A més, en aquest dispositiu han col·laborat unitats d’Eslovàquia i Àustria.

També et pot interessar

stats