Tres morts i cinc ferits en un nou atac rus a la part ucraïnesa de Kherson

Rússia inicia una nova campanya de reclutament de voluntaris a través de Wagner i cridarà a files, per primera vegada, els quintos de les zones ucraïneses ocupades

Un tanc ucraïnés respón a un atac rus en la regió de Donetsk
Un tanc ucraïnés respon a un atac rus a la regió de Donetsk / Stringer (Reuters)

Tres persones han mort en la part de la província de Kherson (sud-est d'Ucraïna) controlada per Kíiv en nou atac amb morter, artilleria, drons i coets, que han sigut llançats des de tancs i avions des de la part russa. Prop de 700 projectils de diferent tipus han impactat contra la regió, mig centenar dels quals contra la capital. Cinc civils més han resultat ferits pels danys en una zona residencial, segons ha informat el cap de l'Administració Militar ucraïnesa a la regió.

Per la seua banda, el Servei de Seguretat d'Ucraïna ha reivindicat un atac amb drons contra una subestació elèctrica en la regió russa de Kursk, fronterera amb Ucraïna, que donava servei a infraestructures militars de l'Exèrcit rus. Els mitjans ucraïnesos asseguren que l'atac ha deixat sense llum cinc localitats.

Mobilitzacions a Rússia, armes a Ucraïna

Quan s'ha complit any i mig des de la invasió russa a Ucraïna, les dues parts maniobren per a assegurar-se efectius humans i armes per a la guerra. El president rus, Vladímir Putin, ha encarregat l'organització de noves unitats de voluntaris per a combatre a Ucraïna a Andrei Troixev, excap de l'estat major de la companyia de mercenaris Wagner i substitut del difunt Ievgueni Prigojin.

En paral·lel, Rússia prepara una nova crida a files per al servei militar obligatori que, per primera vegada, s'estendrà a la població de les regions ucraïneses annexionades: Kherson, Zaporíjia, Donetsk i Lugansk.

Al mateix temps, els ministres de Defensa d'Ucraïna i França, Rustem Umérov i Sébastien Lecornu, negocien un marc legal per a la producció conjunta d'armament. Mentrestant, París ha rearfermat el compromís de seguir transferint armes i continuar entrenant militars ucraïnesos a França, on ja n'han completat la instrucció 7.000 soldats.

Aquest divendres Kíiv acull el primer Fòrum Internacional de la Indústria de Defensa, una mena de fira d'armament internacional, en què participen més de 160 empreses de 26 països.

També et pot interessar

stats