Tres jutgesses italianes revoquen una condemna per violació perquè la jove era "massa masculina"

El Suprem ha anul·lat el veredicte de les magistrades, que fonamenten la decisió en el físic de la víctima, de 22 anys.

El Suprem ha anul·lat el veredicte de les magistrades, que fonamenten la decisió en el físic de la víctima
El Suprem ha anul·lat el veredicte de les magistrades, que fonamenten la decisió en el físic de la víctima

El Tribunal d'Apel·lacions de la regió italiana d'Ancona ha revocat una sentència contra dos homes per la violació de una xica de 22 anys, després de considerar que la víctima és "massa masculina" per a despertar l'interés sexual dels presumptes agressors. Tres magistrades signen el controvertit l'escrit, on es poden llegir valoracions despectives sobre el físic de la jove i afirmacions com "és poc atractiva" o "sembla un home", acompanyades d'una fotografia de la xica, segons apunta el diari La Repubblica.

Els fets es remunten al 2015, quan la jove va denunciar en un centre hospitalari haver sigut víctima d'una violació feta per uns coneguts. L'informe dels metges va determinar lesions a conseqüència d'una agressió sexual i la presència de gran quantitat de benzodiazepina a la sang, un medicament amb efecte sedant, que la xica assegurava no haver pres.

La investigació va portar a la detenció i a la condemna, en primera instància, als dos homes, a tres i cinc anys de presó. Els demandants van recórrer al Tribunal d'Apel·lació, que ha acabat donant-los la raó.

La decisió ha activat una onada d'indignació i protestes, així com la intervenció d'instàncies superiors de la justícia italiana. El procés d'apel·lació haurà de repetir-se a instàncies del fiscal general, que ha  assenyalat incoherències i defectes de legitimitat en la decisió de les tres magistrades, el veredicte de les quals ha cancel·lat el Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats