Tres israelians i un agressor palestí morts en un atac a la Cisjordània ocupada

L'atacant, que ha apunyalat un guàrdia de seguretat i ha provocat un accident de cotxe, va ser abatut per l'exèrcit israelià

Dos militars israelís en Nablus, Cisjordània.
Dos militars israelians en Nablus, Cisjordània. / Europa Press

Tres israelians han mort aquest dimarts en un atac en la colònia d'Ariel, a la Cisjordània ocupada. L'agressor, d’origen palestí, també ha mort abatut per l'exèrcit israelià, en un altre incident que ha incrementat més la tensió en territori palestí.

Segons han informat els serveis d'emergència mèdica i la premsa local, els tres israelians van ser atesos d'urgència, però han acabat morint poc després de ser evacuats a l'hospital. A més, altres tres persones han resultat ferides, una d'elles en estat greu.

L'exèrcit israelià ha informat que l’atacant va apunyalar un guàrdia de seguretat en l'entrada de l'àrea industrial d'Ariel. Després, l'agressor va intentar escapar amb cotxe i, conduint en direcció contrària, ha provocat l'accident d'un altre vehicle i ha atropellat un civil, que també ha acabat morint. A més, va seguir intentant fugir, corrent per la mateixa carretera, fins que va ser abatut a tirs per un soldat israelià. El Ministeri de Sanitat palestí n'ha confirmat posteriorment la mort.

El primer ministre israelià, Yair Lapid, que ha expressat les seues condolences a les famílies dels tres israelians morts i ha condemnat "l'atac atroç", declara que "estem lluitant contra el terrorisme amb tot el poder de totes les forces de seguretat".

La Cisjordània ocupada viu una escalada de tensió des de fa més de sis mesos, la qual cosa ha provocat la mort de 146 palestins en incidents violents de diferent índole en el que va de 2022. Això l’ha convertit en l'any més mortífer des de 2006.

També et pot interessar

stats