Tres ferits per l’atac davant el Parlament britànic

Una dona continua ingressada en un hospital dels voltants on s'han produït els fets.

Policia al carrer als voltants de Parlament a Westminster, Londres
Policia al carrer als voltants de Parlament a Westminster, Londres / Hannah McKay (Reuters)

Tres persones han resultat ferides, una d’elles en estat greu encara que la seua vida no corre perill, en l’atac perpetrat aquest matí davant el Parlament britànic, segons ha informat hui l’ajudant del comissari de la Policia, Neil Basu.

En una declaració als periodistes davant la seu de Scotland Yard, al centre de Londres, Basu ha dit que, dels tres ferits, només una dona roman ingressada en un hospital dels voltants.

Segons Basu, el detingut ─retingut en una comissaria del sud de Londres─ no està col·laborant amb les forces de l’orde, que tracten de determinar la seua identitat i el motiu de l’atac.

“No creiem que aquesta persona fora coneguda pel MI5 (serveis secrets britànics d’Interior) o de la Policia antiterrorista”, ha explicat Basu, que ha demanat a la població que mantinga la vigilància.

Basu ha confirmat que no hi ha cap altre sospitós i no hi ha informació de la intel·ligència britànica sobre la possibilitat d’un altre acte similar.

Aquest matí a les 7:47 hora local a Londres un Ford Fiesta platejat ha col·lisionat amb diversos ciclistes i vianants, abans d'impactar el seu vehicle contra les barreres d'accés al Parlament britànic. 

El conductor del vehicle, un home d'entre 20 i 30 anys, ha sigut arrestat al lloc dels fets per oficials armats. El detingut, sospitós d'atac terrorista, ha quedat custodiat per la policia. L'automòbil, que només estava ocupat pel detingut, l'han escorcollat, però no s'hi han trobat armes fins al moment.

Els agents han acordonat la zona i els accessos al lloc dels fets s'han tancat, així com l'estació de metro Westminster. La brigada policial antiterrorista londinenca sol·licita ajuda en les xarxes socials als ciutadans amb dades i imatges per a ajudar a la investigació.

També et pot interessar

stats