Més de trenta persones detingudes a Hong Kong en una protesta contra l'ajornament electoral

Una de les arrestades és una dona acusada de violar la llei "per retransmetre eslògans que promovien la independència hongkonguesa".

La policia antidisturbis demana la documentació a manifestants.
La policia antidisturbis demana la documentació a manifestants. / Tyrone Siu (Reuters)

La policia de Hong Kong ha detingut aquest diumenge 33 persones, tres d'elles activistes del moviment prodemocràtic, durant una protesta contra la llei de seguretat que la Xina va aprovar per al territori i la decisió del govern local d’ajornar les eleccions al Parlament a causa de la Covid-19.

Segons informa la premsa local, diversos grups s'han reunit aquest diumenge –dia en què s’havien d’haver celebrat els comicis– per a expressar la seua oposició a aquestes mesures.

La policia antidisturbis ha disparat pilotes de goma als manifestants i els ha acusat de construir barricades per a bloquejar el trànsit, cosa que suposa "una amenaça per als vianants".

Tres activistes de la Lliga Socialdemòcrata, Leung Kwok-hung, Raphael Wong Ho-ming i Figo Chan Ho-wun han alçat una pancarta davant de l'hotel Eaton per a criticar el govern local per posposar les eleccions i tot seguit han sigut arrestats "per participar en una marxa no autoritzada". També han detingut una dona acusada de violar la llei de seguretat nacional "per retransmetre eslògans que promovien la independència hongkonguesa".

La cap del govern de Hong Kong, Carrie Lam, va anunciar el 3 d'agost l'ajornament durant un any de les eleccions legislatives de la ciutat pel "risc sanitari extrem" que suposava la tercera onada de contagis de la Covid-19 a l'excolònia britànica. Lam va negar les denúncies de l'oposició prodemocràtica que aquest ajornament es deguera a motius polítics.

Les eleccions al Consell Legislatiu són la votació popular més important a Hong Kong, ja que el cap del govern no és triat per sufragi directe i aquesta és una de les reivindicacions més antigues del moviment prodemòcrata.

També et pot interessar

stats