Tragèdia en una mina del Perú: 27 morts en un incendi provocat per un curtcircuit

En el moment de l'accident els treballadors es trobaven a huitanta metres de profunditat

Jaciment miner del Perú on ha ocorregut l'accident
Jaciment miner del Perú on ha ocorregut l'accident / Reuters

27 persones han perdut la vida en l'incendi d'una mina dissabte a la regió meridional d'Arequipa, al Perú, segons ha confirmat el govern del país. "Expressem les nostres condolences als familiars i al poble d'Arequipa per la mort dels 27 miners", ha indicat la Presidència en un missatge de Twitter publicat l'endemà de la tragèdia. Els ministeris de l'Interior i Defensa treballen per a rescatar i traslladar els cossos dels atrapats a la mina Yanaquihua Esperanza I, on un curtcircuit va provocar el foc la matinada del dissabte, d'acord amb el propietari del jaciment.

Mitjans locals han informat que, durant el matí de diumenge, familiars de les víctimes s'han reunit en la comissaria del districte de Yanaquihua per a demanar informació sobre l'accident i agilitzar les labors de cerca i rescat dels cadàvers.

La nit del dissabte, les autoritats informaren sobre el sinistre i assenyalaren que hi havia 27 treballadors desapareguts. Va ser el propietari mateix qui es va desplaçar fins a dependències policials per a informar del que havia ocorregut i demanar ajuda. Immediatament, ambulàncies i personal de salut i rescats viatjaren a la mina, que es troba en una zona aïllada.

Imatges difoses en xarxes socials mostraren una gran columna de fum negre provinent de l'excavació i mitjans locals van indicar que en el moment del curtcircuit hi havia personal treballant a uns huitanta metres de profunditat.

La mina pertany a Yanaquihua SAC, que reuneix xicotets productors miners dedicats a l'explotació de l'or i altres metalls, indica la companyia en la pàgina web.

També et pot interessar

stats