Tornen les protestes a Hong Kong contra la llei de seguretat de Xina

La legislació prohibirà qualsevol acte considerat de “traïció, secessió, sedició o subversió" contra el govern central.

Els manifestants llancen un paraigua a la policia antiavalots
Els manifestants llancen un paraigua a la policia antiavalots / Tyrone Siu (Reuters)

Milers de ciutadans de Hong Kong es van manifestar aquest diumenge als carrers de l’excolònia britànica per a protestar per la llei de seguretat nacional que planeja aplicar el govern xinés i que retallaria les llibertats civils.

La policia de la ciutat va llançar gasos lacrimògens i va utilitzar canons d'aigua per a dissoldre els manifestants que s'havien concentrat en un cèntric districte comercial.

Els convocants denuncien que la legislació proposada pel govern xinés representa la fi del principi d’"un país, dos sistemes" i atempta contra l'autonomia que manté la ciutat de Hong Kong.

Aquesta legislació prohibirà qualsevol acte que considere una “traïció, secessió, sedició o subversió" contra el govern central, a més de les activitats a Hong Kong impulsades per part d'organitzacions polítiques estrangeres.

La denominada llei de seguretat nacional es debat actualment a l'Assemblea Nacional Popular xinesa i serà aprovada abans de la seua conclusió el dijous 28 de maig.

Les protestes a Hong Kong se succeeixen des de fa anys, encara que s'han incrementat considerablement en aquests últims mesos i només s’han detingut durant l'estat d'alarma decretat per Pequín amb motiu de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19.

També et pot interessar

stats