Tornen a "connectar" Vincent Lambert, el pacient francés en estat vegetatiu

Els pares ho consideren una "gran victòria", mentre que per a l'altra part de la família és "pur sadisme".

Manifestació per Vincent Lambert a França. Reuters
Manifestació per Vincent Lambert a França. Reuters / Tancrede Doutrebentee

Els metges de l'hospital de Reims, a l'est de França, han tornat a connectar aquest dimarts la hidratació i l'alimentació artificial de Vincent Lambert, el pacient en estat vegetatiu des de 2008 al qual havien desconnectat un dia abans.

El Tribunal d'Apel·lació de París ha donat la raó als pares mentre un comité de les Nacions Unides estudia el cas. Seran sis mesos el temps que el comité de l'ONU necessita per a elaborar l'informe, que no serà vinculant.

Aquest era l'últim recurs que els quedava als progenitors, que volen aprofitar el termini que ara s'obri perquè el seu fill sigui traslladat a un altre centre. "Vincent està bé. No és un malalt terminal. No hi ha més que veure-ho en els vídeos", ha assegurat la mare.

La decisió de mantenir amb vida Lambert divideix la família i ha sigut rebuda amb pesar per part de la seua dona, cinc germans i un nebot, que consideren que el millor és deixar-lo morir. De fet, el seu nebot François, ho ha qualificat de "pur sadisme".

És la cinquena vegada que els jutges ordenen tornar a alimentar Vincent Lambert, qui ja s'ha convertit en un símbol de la mort digna a França. Allí l'eutanàsia està prohibida, però la llei tampoc permet mantenir "de manera obstinada" un pacient si el seu estat és irreversible, com consideren els metges. Vincent Lambert té 42 anys i en 2008 va patir un greu accident de trànsit que el va deixar tetraplègic i en estat vegetatiu.

També et pot interessar