Torna el perill d'un Brexit sense acord

El Parlament britànic ajorna la votació i aprova una esmena que obliga a demanar una nova pròrroga a la UE.

Torna el perill d'un Brexit sense acord

El Parlament britànic ha aprovat, per 322 vots a favor i 306 en contra, una esmena que paralitza la votació final sobre l’acord del Brexit i força el primer ministre, Boris Johnson, a demanar una altra pròrroga més enllà del 31 d’octubre, data en la qual s’havia establert el divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea

La Cambra dels Comuns s’ha reunit aquest dissabte, en sessió extraordinària, per a debatre i votar el nou acord per al Brexit.  És la primera vegada en 37 anys que ho fa en cap de setmana. 

La iniciativa aprovada, introduïda pel diputat independent (ara fora del partit conservador), Oliver Letwin, impedeix aprovar el nou acord del Brexit i demana posposar la ratificació definitiva fins que la legislació que ha d’implementar-lo estiga aprovada, la qual cosa obliga Johnson a sol·licitar un retard més enllà de final d’aquest octubre.

L’esmena suspén l’acord entre la UE i el Regne Unit

Aquest dijous els líders de la Unió Europea van donar suport al nou acord del Regne Unit per a l’eixida ordenada del marc comunitari, sense abordar la possibilitat que el Brexit s’estenguera més enllà del 31 d’octubre si el Parlament britànic rebutjava el pacte. 

Tanmateix, era necessari el suport de la Cambra dels Comuns i Johnson assegurava que es tractava d’un “molt bon” pacte per a tot el país. “Confie molt que quan els meus companys en el Parlament estudien aquest acord, votaran [a favor]”, declarava el mandatari fa alguns dies.

Brussel·les demana al govern britànic informar dels pròxims passos

Mina Andreeva, portaveu de la Comissió Europea, ha expressat a través de Twitter que la CE “pren nota” de l’esmena aprovada al Parlament britànic i afirma que correspon al govern del Regne Unit informar a Brussel·les “dels pròxims passos tan prompte com siga possible”.

També et pot interessar