Toc, toc de matinada... “Has guanyat un Premi Nobel”

Robert Wilson despertà picant a la porta del seu veí i coguanyador del Nobel d'Economia, Paul Milgrom, per a notificar-li la notícia.

VÍDEO | Toc, toc de matinada... “Has guanyat un Premi Nobel”

Com reaccionarien si toquen a l’intercomunicador de la seua casa a les dues i quart de la matinada? Només una cosa greu pot passar perquè el timbre sone amb insistència a aquestes hores. Això degué pensar l'economista nord-americà Paul Milgron aquesta passada nit quan va saltar del llit amb presses en sentir sonar el timbre reiteradament i colps a la porta, però la sorpresa va ser una altra.

En un vídeo que s'ha fet viral es pot veure el seu company i veí Robert Wilson i la seua esposa acostar-se al porter electrònic. Quan Milgrom pregunta mig adormit qui era, va dir: “Ací Bob Wilson. Paul, has guanyat el Premi Nobel. Estan tractant de contactar-te però no poden. Sembla que no tenen el teu número”. D'aquesta curiosa manera es va assabentar Paul Milgron que havia guanyat juntament amb el seu col·lega Robert Wilson el Premi Nobel d'Economia 2020 per les seues millores en la teoria de les subhastes i invencions de nous formats de subhastes.

La notícia era portada en tots els mitjans, però Milgron per la diferència horària amb Suècia, on la informació es va donar cap al migdia, estava dormint i no s'havia assabentat, ja que des d'Estocolm els responsables del Nobel no aconseguien fer-se amb ell per a comunicar-li la notícia. Quan per fi va respondre al porter electrònic, es veu com l'esposa de Wilson li diu en el vídeo: “Ja els vam donar el teu número de mòbil”, al que l'economista premiat respon: “Wow. Ok.” Després, la dona ironitza: “Contestaràs tu el telèfon?.”

L'enregistrament ha sigut possible gràcies a l'esposa de Milgrom, que es troba a Estocolm treballant i que va rebre una notificació de la càmera de seguretat del porter electrònic en el seu telèfon, que s'activa quan piquen a altes hores. Ella va poder veure en viu com Wilson li va dir al seu espòs que havia guanyat el Premi Nobel. Després, Milgrom va compartir aquest vídeo a la Universitat de Stanford, on tots dos professors treballen, que l’ha donat conéixer en Twitter: “El comité del Premi Nobel no va poder comunicar-se amb Paul Milgrom per a compartir la notícia que havia guanyat, per la qual cosa el seu company guanyador i veí Robert Wilson va tocar-li a la porta enmig de la nit.”

També et pot interessar

stats