El toc de queda també arriba a Bèlgica

Aquestes restriccions es produeixen després que el país haja marcat un nou rècord de contagis.

El ministre de sanitat belga, Frank Vandenbroucke
El ministre de sanitat belga, Frank Vandenbroucke / EFE

Bèlgica ha anunciat un toc de queda entre la mitjanit i les cinc del matí que entrarà en vigor el pròxim dilluns. La mesura, en un primer moment decretada per un mes, afectarà totes les cafeteries i restaurants del país.

Bèlgica registra una incidència acumulada de 550 casos per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies. A més, el país va marcar un record de contagis el passat dilluns amb 8.682 PCR positives. El primer ministre de Bèlgica, Alexander De Croo, ha admés que "aquestes mesures són dures i que hi haurà qui pense que no són justes, però aquest virus no és just. No ens afecta a tots, però afecta de manera desproporcionada als més vulnerables".

Aquesta mesura restrictiva ja s'estava aplicant en altres províncies del país, on la incidència del virus es trobava més localitzada. Ara, a més del tancament nocturn, els bars hauran d'aturar la venda d'alcohol a les 20:00 h. Aquestes mesures per a la restauració es revisaran en dues setmanes.

Més restriccions per als àmbits socials i laborals

A partir de dilluns, les i els belgues es veuran obligats a limitar els seus contactes estrets fora de casa a una única persona, que ara estava situat en tres i fa un mes, a cinc persones. També s'ha decretat l'obligació de teletreballar en tots els sectors que siga possible, mesura que fins ara s'havia qualificat de "molt recomanable". En tot cas, els ocupadors estan obligats a afanyar-se perquè les persones treballen "amb la màxima seguretat possible".

També et pot interessar

stats