El tiroteig més sagnant en la història del Canadà deixa almenys 17 morts

El sospitós de la massacre, identificat com Gabriel Wortman, és un tècnic dental de 51 anys que ha mort abatut per la policia.

La Policia Muntada del Canadà va perseguir al suposat autor de la matança a la província de Nova Escòcia
La Policia Muntada del Canadà va perseguir al suposat autor de la matança a la província de Nova Escòcia / John Morris (Reuters)

Almenys 17 persones, entre elles una agent de la policia, han perdut la vida en un tiroteig ocorregut aquest cap de setmana en una comunitat rural a l'est del Canadà i que s'ha convertit en el tiroteig més sagnant en la història del país.

La Policia Muntada ha indicat que l'oficial morta és Heidi Stevenson, qui pertanyia a aquesta institució des de feia 23 anys. També ha revelat que el sospitós de la massacre, identificat com Gabriel Wortman, un tècnic dental de 51 anys, també ha mort. La policia no ha identificat la resta de les víctimes mortals ni ha indicat els possibles motius de la matança o la relació dels morts amb el suposat autor.

Segons ha explicat el superintendent de la Policia Muntada a la província de Nova Escòcia, Chris Leather, l'incident es va iniciar en la nit del dissabte en la localitat de Portapique, a uns 1.250 quilòmetres al nord-est de Toronto. La policia va rebre informació de trets en un habitatge. Els agents van trobar una "escena caòtica" amb "nombroses víctimes", però no a l'autor dels tirs.

Durant tota la nit del dissabte i el matí del diumenge, la policia va perseguir al suposat autor de la matança mentre diversos testimonis informaven d'incendis en instal·lacions i vehicles. Les autoritats van sol·licitar als habitants de la zona que es mantingueren tancats en els habitatges per la presència d'un tirador.

Finalment, la policia va abatre el suposat autor dels tirs a la localitat d’Enfield, a uns 100 quilòmetres al sud de Portapique. El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha lamentat en un comunicat els fets.

També et pot interessar

stats