Tiroteig a Auckland amb dos morts més l'atacant hores abans de començar el Mundial femení de futbol

Les autoritats de Nova Zelanda insisteixen que és un fet aïllat i garanteixen la seguretat del públic en la competició esportiva

Un dispositiu policial envolta la zona en què ha tingut lloc el crim
Un dispositiu policial envolta la zona on ha tingut lloc el crim / David Rowland (Reuters)

L'inici del Mundial femení de futbol del 2023, que acullen conjuntament Nova Zelanda i Austràlia, s'ha vist enterbolit per un tiroteig aquest dijous a la ciutat neozelandesa d'Auckland, la més poblada del país, que ha acabat amb almenys tres víctimes mortals, inclòs el pistoler, i sis persones ferides. L'atac ha passat poques hores abans d'iniciar-se la cerimònia inaugural de la Copa del Món, que s'espera que aplegue una multitud rècord d'aficionats.

Fonts oficials citades per Efe informen que els fets s'han produït a les 7:23 hora local (21:23 hores de dimecres en horari peninsular) en un lloc de construcció a la zona central de la ciutat i molt a prop de l'hotel on s'allotja la selecció de Noruega. Sembla que l'agressor va irrompre en un edifici i va obrir foc, segons la Policia. "Amb profund pesar puc confirmar que dues persones han sigut assassinades", ha dit el primer ministre neozelandés, Chris Hipkins, en un comunicat difós pels mitjans locals. La Policia va confirmar poc després que l'atacant també havia perdut la vida en l'atemptat, per la qual cosa la xifra de morts es va elevar a tres. Almenys altres sis individus han quedat ferits, entre ells un policia, i van haver de ser traslladats a l'Hospital d'Auckland. Tres estan en estat de gravetat.

A la cerimònia inaugural del Mundial 2023 que precedeix el primer partit del torneig, en què les coamfitriones neozelandeses reben Noruega a l'estadi Eden Park, a Auckland, hi acudeixen diverses personalitats i autoritats. El primer ministre Hipkins ha apuntat que les autoritats han avaluat que el tiroteig no comporta una "amenaça a la seguretat de Nova Zelanda" i que el campionat "es desenvoluparà segons el que estava previst". Així, ha reafirmat que la seguretat del públic assistent: "Ha sigut un incident aïllat. La gent ha de sentir-se segura a Auckland i en acudir a l'esdeveniment aquesta nit de la FIFA. Hi haurà més presència policial per a afegir una capa addicional de tranquil·litat pública", ha declarat el mandatari en una roda de premsa.

En la mateixa línia, la Policia de Nova Zelanda ha remarcat que l'atac no afectarà l'organització del macroesdeveniment esportiu. "No tinc cap preocupació transmesa per la FIFA: aquest és un país generalment segur", ha apuntat el comissionat del cos, Andrew Coster, en una roda de premsa des d'Auckland retransmesa per l'emissora pública Ràdio New Zealand. "És segur assistir als partits", ha insistit.

Els dos països d'Oceania acullen entre aquest dijous i el 20 d'agost la gran cita mundialista, en la qual per primera vegada en la història competiran un total de 32 seleccions nacionals femenines.

També et pot interessar

stats