TikTok denuncia l'administració Trump

El president estatunidenc va signar una orde executiva que busca que l'empresa deixe d'operar al país.

El logotip de TikTok, en una imatge d'arxiu
El logotip de TikTok, en una imatge d'arxiu / Florence Lo (Reuters)

El pols entre el govern nord-americà i la xarxa social xinesa TikTok continua. La xarxa social i la seua empresa matriu han informat que aquest dilluns presentaran una demanda en contra de l'orde executiva signada pel president de prohibir l'aplicació als Estats Units.

El president Donald Trump va anunciar fa tres setmanes la seua intenció de prohibir l'aplicació per considerar-la sospitosa de ser una ferramenta d'espionatge del govern xinés. Trump va signar una orde executiva per a prohibir qualsevol transacció o negoci amb ByteDance, l'empresa matriu xinesa de TikTok, en 45 dies. El document basa aquesta decisió en la protecció de la seguretat nacional dels Estats Units i busca forçar el canvi de propietaris de TikTok al seu territori amb l'amenaça d'eliminar l'aplicació.

A més, TikTok ha afirmat que fa vora un any que intenta establir contactes amb l'administració estatunidenca sense èxit i que ara l'única alternativa és recórrer al sistema judicial per a defendre els seus interessos i els dels seus usuaris.

L'orde executiva concedeix noranta dies a ByteDance per a deixar d'operar als Estats Units, que està negociant la compra del seu negoci al territori nacional amb empreses com ara Microsoft i Oracle.

També et pot interessar